dimecres, 16 d’abril del 2014

LA MONA



Aquest dies el que es cou són les mones que els padrins i les padrines estan a punt de donar a la canalla. Com cada any, els aparadors de les pastisseries s'engalanen amb ous de xocolata i altres figures, ja sigui els recorreguts escuts o pilotes del Barça, les gallines i  els conills o bé novetats com aquest any a Reus amb el gegant Carrasclet o les buscades estelades. 

Un cop has aconseguit  la figura, cal decidir si vols  regalar-la sola o bé posar-la damunt del pastís de fruita confitada o mantega o tornar als orígens i comprar la típica mona de forn amb ous durs ( tants com anys té la criatura). Si no ets massa llépol, t'aconsello la segona perquè s'assembla més a una coca de sucre i pot resultar un bon esmorzar o berenar en cas que duri més del desitjable. Si t'agrada el dolç, les de mantega i fruita, però també les de xocolata, són les indicades i,  tot i que potser després de dinar et costi fer-li un raconet, l'endemà, quan arribis amb aquella gana que et menjaries un bou, de segur que li faràs una bona queixalada!

Així doncs,  ara ja només queda trobar el lloc on anar a menjar-la i passar el dia. I no és poca cosa! Hi ha qui té un mas, hi ha qui anirà a la platja, però una opció que cal tenir en compte des de fa unes temporades són els espais a l'aire lliure que t'ofereixen la possibilitat de portar o fer-te el dinar allí mateix mentre els petits corren i juguen com cabretes!

Realment un trobo una molt bona pensada. No cal embrutar cases de ningú, no cal endreçar... pagues per unes hores el mas que no tens i, quan ja t'has menjat la Mona, t'oblides dels inconvenients de tenir-lo. I aquest recurs serveix tant per aquestes ocasions, com per fer una calçotada, una festa d'aniversari o un dinar de germanor. N'hi ha d'exteriors, on fins i tot pots visitar petites granges amb animals o d'altres, tipus local, potser més indicats per dies d'hivern . L'oferta cada cop és més variada i em fa l'efecte que és el que es cou!

Fins la  propera entrada,



1 comentari:

  1. O comprar la figura de xocolata i fer la mona a casa...t'estalvies molts dinerons i sempre surt boníssima!
    Ptnts
    Glòria

    ResponElimina